Składniki:
10 dag korzenia selera (2 plastry)
1 łyżka oliwy z oliwek
3 kromki chleba, np. graham
1 łyżeczka czarnuszki
sól, czarny pieprz, majeranek
Pomóż w rozwoju naszego portalu
Reklama
Adobe Stock
Bądź na bieżąco!
Składniki:
10 dag korzenia selera (2 plastry)
1 łyżka oliwy z oliwek
3 kromki chleba, np. graham
1 łyżeczka czarnuszki
sól, czarny pieprz, majeranek
Pomóż w rozwoju naszego portalu
Pełna treść tego i pozostałych artykułów z NIEDZIELI 15/2025 w wersji drukowanej tygodnika lub w e-wydaniu .
Niedziela Ogólnopolska 30/2013, str. 50
Adobe Stock
Swoje propozycje na rodzinne obiady przedstawia młody utalentowany kucharz. Od dwóch lat pracuje w Warszawie w autorskiej restauracji Karola Okrasy - znakomitego szefa kuchni, prowadzącego telewizyjne programy.
x.com/zrzut ekranu
Do sieci trafił fragment bulwersującego show belgijskiej publicznej telewizji VRT pt. „Ostatnia Wieczerza”. Co szczególnie skandaliczne, emitowany był on w Wielkim Tygodniu. „Program nadawany wczesnym wieczorem, gdy oglądają go dzieci, wyśmiewa chrześcijaństwo i obraża Boga” - zaalarmował na platformie X Adam Gwiazda, publicysta zamieszkały we Francji.
Foto: ks. S. Piekielnik / www.diecezja.radom.pl
Ks. prof. Marek Jagodziński
W wieku 69 lat zmarł dzisiaj rano w Końskich ks. prof. Marek Jagodziński, kapłan diecezji radomskiej, pracownik Katedry Teologii Prawosławnej Katolickiego Uniwersytetu Lubelskiego Jana Pawła II i członek Międzynarodowej Komisji Teologicznej. Kapłan pomagał Stolicy Świętej, w szczególności Kongregacji Nauki Wiary, w studiowaniu ważniejszych kwestii doktrynalnych.
Reklama
Kościół
Kościół
Kościół
Felietony
Wiara
Wiadomości
Wiara
Kościół
Aspekty