Składniki:
150 g wołowiny
1 łyżeczka oliwy z oliwek
1 ząbek czosnku
50 g (5 łyżek) kaszy gryczanej niepalonej
20 g żurawiny suszonej
2 łyżki soku z cytryny
1/2 pomarańczy
1 garść rukoli
Przygotowanie:
Mięso skropić oliwą, natrzeć zmiażdżonym czosnkiem i piec w naczyniu żaroodpornym w 180°C przez 20-25 min. Kaszę ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Żurawinę namoczyć, odsączyć, dodać sok wyciśnięty z cytryny i pomarańczy i zmiksować na mus. Gotowe mięso polać sosem, podawać z kaszą i rukolą.
Wartość energetyczna: 504 kcal,
białko: 44 g,
tłuszcz: 8 g,
węglowodany: 70 g
Pomóż w rozwoju naszego portalu