Przepis pochodzi z książki wydanej przez Zgromadzenie Sióstr Najświętszej Rodziny z Nazaretu, zatytułowanej „Z kuchni Siostry Arkadii”.
Czytelnik znajdzie tam ponad 500 wypróbowanych receptur na domowe potrawy.
Bogaty wybór zup i dań z mięs i ryb, surówek i przetworów. Książkę polecamy wszystkim, którzy umieją piec i gotować, a także tym, którzy tej sztuki nie posiadają lub chcą poszerzyć swą wiedzę o sztuce kulinarnej.
Każdą parówkę zawinąć w plaster sera i plaster boczku, spiąć wykałaczką i ułożyć w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym masłem. Posypać przyprawami i piec 20-30 min w temp. 180°C. Podawać z pieczywem. Można też panierować w jajku i bułce tartej.
„Babcia Kasia” prawomocnie skazana za naruszenie nietykalności wolontariusza pro-life
2025-08-01 01:15
PAP/Red.
PAP/Albert Zawada
„Babcia Kasia”
Sąd Okręgowy w Warszawie wydał wyrok wobec kobiety znanej jako „Babcia Kasia”. Chodzi o znieważenie i ugryzienie wolontariusza Fundacji Pro-Prawo do Życia. Wyrok jest prawomocny.
Casa Polonia w Rzymie: minuta ciszy w 81. rocznicę powstania warszawskiego
2025-08-01 17:42
pb/KAI
Vatican Media
Polscy pielgrzymi w Casa Polonia
Minutą ciszy i odśpiewaniem hymnu „Jeszcze Polska nie zginęła” polscy uczestnicy Jubileuszu Młodych, zgromadzeni w Casa Polonia w Rzymie uczcili 81. rocznicę wybuchu powstania warszawskiego. Krótki apel poprowadzili ze sceny harcerze.